Diversen

 

Destructieve effecten van dagelijks wiet

Wanneer de schaduwkant van blowen te zichtbaar wordt, zal niemand ontkennen dat stoppen beter is. Veel wietrokers benoemen over het algemeen dezelfde (negatieve) effecten.

Men meent een oorzakelijk verband tussen blowen en psychische klachten te kunnen leggen. Door het cannabisgebruik kunnen problemen erger worden. Het cannabisgebruik kan voor depressie zorgen. U kunt hieruit opmaken dat blowen een verandering in de hersenen aanbrengt.

Veel mensen zullen als voordeel van blowen benoemen dat het zorgt voor creativiteit. Houd er rekening mee dat dit alleen geldt bij matig gebruik. Bij dagelijks gebruik wordt u al snel minder creatief. Er zijn weinig blowers die na het roken van een joint nog iets actiefs willen doen. Wordt u futloos van blowen, denk dan eens na of stoppen met blowen soelaas zal bieden.

Men dacht decennialang dat het over het algemeen wel meeviel met de verslavende werking van blowen. Vooral de laatste jaren is de concentratie THC in cannabis hoog. De deskundigen zeggen vandaag de dag dat blowen wel verslavend kan zijn. Een groot deel van de mensen die stopt met blowen krijgt last van ontwenningsverschijnselen. Denk aan slecht slapen en rusteloosheid.

Wanneer u gestopt bent, zal uw energieniveau zich herstellen. Het is namelijk zo dat blowen veel energie kost. Over het algemeen krijgt u ook weer zin om dingen te doen, zoals afspreken met vrienden en sporten.

Diversen