Diversen

 

Gevolgen blowen

Wanneer de schaduwkant van blowen te zichtbaar wordt, zal niemand ontkennen dat stoppen beter is. Meerdere gebruikers maken melding van dezelfde klachten.

Een gram wiet kost in de meeste gevallen minstens zeven euro. Een gram zal bij veel blowers binnen een dag op zijn. Rekenen we dat door naar een jaar, dan kost dat jaarlijks tweeduizend euro. Er zijn genoeg betere bestedingen die u zich ongetwijfeld kunt bedenken.

Veel mensen zullen als voordeel van blowen benoemen dat het zorgt voor creativiteit. Houd er rekening mee dat dit alleen geldt bij matig gebruik. Wanneer u dagelijks blowt, wordt u op lange termijn minder creatief en heeft u tevens minder energie. Er zijn weinig blowers die na het roken van een joint nog iets actiefs willen doen. Stoppen met blowen wordt aan te raden wanneer ook u last krijgt van futloosheid door blowen.

De mogelijkheid om aan blowen verslaafd te raken, daarvan dacht men lange tijd dat het wel meeval. Het verslavende effect van blowen wordt pas de laatste jaren echt onderkent, door de sterk verhoogde THC-concentratie in de wiet van tegenwoordig. Inmiddels zeggen deskundigen dat blowen een verslavende werking heeft. Er is een redelijke kans dat u ontwenningsverschijnselen ervaart bij het stoppen met blowen. U moet dan denken aan vreemd dromen, hoofdpijn en problemen met concentreren.

Zoals hierboven te lezen viel is blowen, ondanks wat veel mensen zeggen, wel degelijk verslavend. Op eigen kracht stoppen met blowen lukt niet iedereen. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij stoppen met blowen? Raadpleeg dan uw huisarts. Deze kan u doorsturen naar een verslavingsdeskundige.

Diversen