Diversen

 

Heeft dagelijks cannabisgebruik gevaren?

Het kan uitermate gezellig zijn om met een vriendengroep een joint te roken. Probeer het alleen niet te vaak te doen. Wanneer u het te vaak doet of zelfs thuis alleen gaat doen, wordt het tijd om uit te kijken.

Er bestaat ook een verband tussen het gebruik van cannabis en psychiatrische klachten, aldus experts. Bij veel cannabisgebruikers kunnen problemen door het blowen erger worden. Men loopt kans depressieve klachten te krijgen. De hersenen worden door het blowen beinvloed.

Men kan door het blowen dingen sneller gaan vergeten. Zo komt het voor dat men afspraken vergeet. Vaak heeft men geen zin meer om veel te doen na het blowen. Dit geldt niet voor alle cannabisgebruikers. Toch is het wel een klacht die vaak wordt genoemd.

Op http://verslaving.jouwinformatie.nl/gestopt-met-blowen-wat-nu.57.html kunt u lezen met welke ontwenningsverschijnselen u in de eerste dagen na het stoppen met blowen te maken kunt krijgen. Deze ontwenningsverschijnselen kunnen vooral de eerste dagen erg heftig zijn. Denk aan een rusteloos gevoel, hoofdpijn en slecht slapen. Gelukkig zijn de ontwenningsverschijnselen van tijdelijke aard.

Zoals hierboven te lezen viel is blowen, ondanks wat veel mensen zeggen, wel degelijk verslavend. Sommige mensen kunnen wel wat hulp bij het stoppen met blowen gebruiken. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij stoppen met blowen? Raadpleeg dan uw huisarts. Via de dokter kunt u een doorverwijzing krijgen naar een verslavingsdeskundige.

Diversen